Pirinç Kepeği Yağı İle Gelen Güzellik.

Pirinç Kepeği Yağı Nedir?

Pirinç birkaç katmandan oluşur. Dış kabuk ile içindeki pirinç çekirdeği arasında sert, kahverengi, yağlı bir katman bulunur. Bu katmana Pirinç Kepeği denir. Pirinç tanesinin “Kepek” tabakasından elde edilen bu yağ son zamanlarda oldukça popüler. Onu bu kadar popüler yapan şey ise tam bir cilt dostu olması. Pirinç Kepeği yağı cildi temizleme, yumuşatma, nemlendirme, yatıştırma, besleme ve pürüzsüzleştirme özellikleri ile ön plana çıkıyor. Ayrıca yaşlanma belirtilerini yavaşlatıyor ve cildi aydınlatıyor.

Pirinç Kepeği Yağının Faydaları Nelerdir?

Japonyada oldukça sık kullanılan Pirinç kepeği yağını cilt bakım ürünlerinin içerisinde görmeniz mümkün. Pirinç kepeği antioksidanlar açısından zengindir ve içerisinde B,E vitaminlerini barındırır. Bu yüzden kozmetik olarak çok sayıda kullanımı vardır. Cilt temizleme ürünlerinde, losyonlarda, kremlerde, dudak balsamlarında, sabunlarda, şampuanlarda ve saç kremlerinde bulunur.

  • İçeriğindeki E vitamini sayesinde yaşlanma etkilerini azaltır.
  • Cildi nemlendirir ve yatıştırır.
  • Cilt tonunu eşitler.
  • İçeriğindeki B vitamini ile cildin bariyerini korur.
  • Cildinizin daha parlak ve sıkı görünmesini sağlar.
  • Göz çevresindeki koyu halkaların ve şişkinliğin giderilmesine yardımcı olur.
  • Cilt için gerekli olan kolajen miktarının artmasına yardımcı olur.



Pirinç Kepeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Cilt için Kullanımı;

Pirinç Kepeği Yağını cildin sıkılığını ve pürüzsüzlüğünü desteklemek için doğrudan yüzünüze sürebileceğiniz gibi günlük bakım kremlerinizin içine ekleyerek de kullanabilirsiniz.

Pirinç Kepeği Yağını banyodan sonra nemlendirici olarak kullanabilirsiniz ama kokusu malasef ki pek hoş değil. Bu yüzden vücut losyonlarınıza eklemenizi tavsiye ederim.

Pirinç Kepeği Yağını temizleyici olarak kullanmak için; temiz bir pamuğa birkaç damla dökerek, yağı ve makyajı temizlemek için yüzünüzde kullanabilirsiniz. “Oil Cleansing Method” yağ ile cilt temizleme metodu için uygun bir yağdır.

Pirinç Kepeği Yağını şeker veya yulaf ezmesi ile karıştırarak ve dairesel hareketlerle cilde nazikçe uygulayarak peeling yapabilirsiniz.

Saç için Kullanımı;

Pirinç Kepeği Yağı, saçlardaki kırıkların onarılması, saçların erken beyazlamasını önlemesi, saçları nemlendirmesi ile en az cildiniz kadar saçlarınız için de faydalıdır.

Pirinç Kepeği Yağını kullandığınız şampuan veya saç kremine katabilirsiniz.

Saçlarınızı ve saç derisini nemlendirmek, beslemek ve yatıştırmak için doğrudan saç derisine uygulanabilir ya da başka yağlarla karıştırarakta kullanabilirsiniz.

Bitkisel yağları alırlen soğuk sıkım olmasına dikkat ediniz.

Sağlıklı günler..

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: